Att pyssla och må bra

0

Vare sig man är ung eller gammal är det oerhört roligt att pyssla, antingen på egen hand eller i sällskap med andra. Man kan göra allt från att sy och sticka till att måla, göra scrapbooks och trä egna halsband och det finns inga regler annat än att man låter sin fantasi flöda fritt. För den yngre pysslaren innebär det nya kunskaper och för den äldre en resa i minnenas värld men för båda är det ett härligt och konstruktivt sätt att fördriva tiden.

pb010016_aVill man bli inspirerad eller visa upp sina kreationer organiseras det årligen hobbymässor i olika svenska städer och de är ofta temarelaterade; det kan vara en mässa som enbart handlar om hemslöjd, en marknad för hemmagjorda smycken eller en utställning om egentillverkade helikoptrar. Man kan också ge bort sina alster och det brukar vara mycket uppskattat att få en present som någon har gjort själv. Det visar på omtanke och är ett oersättligt sätt att visa ur mycket man uppskattar någon.

Vilken hobby man än väljer att syssla med så är det viktigaste att man har kul medan man gör det. Man kan inhandla spännande material som olikfärgade papper, pärlor, garner, textiler, kulor, stämplar och glitter och kombinera dem in i det oändliga. Det behöver inte kosta mycket och med tiden kan man utvidga sin kollektion.

Pyssel är ett fantastiskt sätt att avstressa sig på egen hand och få lite tid att reflektera och spendera tid i lugn och ro. Det passar alla personligheter och åldrar och är helt enkelt något man inte bör missa här l livet!