Barn och pyssel

0

Barn älskar att pyssla och förutom att vara ett roligt tidsfördriv har det också mycket positiva resultat för den lilla människan. Man lär sig tidigt att fantasi och kreativitet är något bra, vilket kan komma till hjälp senare i livet, och man lär sig tekniker och att vara tålmodig för att genomföra det man vill. farklı-malzemelerle-boyama-4Belöningen är omedelbar då barnet genast kan bära sitt hemmagjorda smycke eller ge bort ett handgjort kort till sin favoritmoster och det ger glädje åt hela familjen. Det är också ett oerhört viktigt sätt att få barn att kunna ha kul på egen hand och att tidigt lära sig att man självständigt kan bli en lycklig människa.

Om barnen är riktigt små kan man börja med att ge dem giftfria fingerfärger och stora ark papper som de kan kladda på för kung och fosterland. Eller kanske några större polysterenebollar som de kan färglägga och trä på snören för att göra halsband och dekorera sina rum med.

När de blivit äldre kan man börja lära barn att klippa och klistra. Det finns speciella barnvänliga saxar som de inte kan göra sig illa på och man kan visa dem hur man ritar något och sedan klipper ut det. Man kan också ge dem mindre pärlor och kulor för att göra sina egna smycken och hårspännen.

Runt tio års ålder blir barnet alltmer självständigt och tålmodigt och nu kan man börja lära dem att göra större projekt som en scrapbook med familjefoton eller klasskompisar. Genom att ge dem ett stort antal stämplar, papper, snören, klistermärken, glitter, färger och spets kan de riktigt gå lös på sina idéer och skapa enormt originella och stiliga arbeten.

Ett barn som får uttrycka sig kreativt får ett bra självförtroende samtidigt som det får lära sig hur glad man blir av att glädja andra. Det behöver inte kosta mycket, men genom att ge sitt barn en egen liten arbetshörna uppmuntrar man det att både lära sig nya saker och att ge form åt sin fantasi. Ett barn med många hobbyer kommer aldrig att få tråkigt som vuxen!