Förvara hobbyn väl

0

Oavsett vilken hobby man gillar att syssla med är det bra att ha ett bra förvaringssystem tillhanda. Har man mycket att göra i sitt liv kan det annars vara lite bökigt att ständigt ta bort och ställa fram sina projekt och har man inte en separat verkstad eller ett enormt matsalsbord att konstant belägga med grejer så är det viktigt att man snabbt och enkelt kan lägga undan sina saker.

Stickning

WindowCardUnfoldNär man stickar behöver man olika garner, sticknålar, synålar och mindre attiraljer som radräknare, knappar och krokar. En bra stickväska i hårt eller mjukt material passar perfekt då den som stickar ofta sitter på olika ställen: i sängen, på soffan eller i en skön fåtölj. Stickar gör man sällan vid ett bord, utan snarare medan man tittar på TV eller lyssnar på radio och därför att det praktiskt att ha en lätt väska med handtag som man kan ta med överallt.

Smycken

Halsband, ringar, armband och örhängen, det finns massor av roliga smycken att tillverka och för denna hobby behöver man en stor variation pärlor, snören, krokar och band. Därför är det att föredra en liten verktygslåda med många fack eller en plastbox med små byrålådor där man kan förvara alla smådelar.

Klippa och klistra

Återigen är det bra med en verktygslåda där man här kan förvara olika sorters lim, saxar och färger. Har man barn är det viktigt att kunna ställa undan lådan så att de inte sätter i sig eller obevakat börjar plocka upp delarna. Eftersom detta är något man alltid gör vid bord kan lådan vara tyngre och hårdare.

Måla och rita

Köket är att föredra om man skall måla och vill man göra det med barn är det ännu viktigare så att man enkelt kan tvätta bort fläckar. Därför räcker det med att man gör sig ett bra utrymme i någon av sina lådor eller skafferier, som man lätt kommer åt.