Göra egna smycken

0

En gång i tiden handlade smycken enbart om status och var till för rika att visa vilka sällsynta diamanter de ägde och för medelklassen att skryta om sina framgångar. Man bar smycken i guld och silver och dekorerade sig med dyrbara ädelstenar och endast de finaste juvelerarna var goda nog.

jewelry-making-supplies-brown-fashion-102375Idag kan smycken förvisso tjäna sådana syften men framförallt handlar det om skönhet och originalitet. Det är inte längre lika viktigt att bära rent guld utan snarare att ha ett smycke som uttrycker ens personlighet och intressen.

Detta har öppnat möjligheterna för smycketillverkaren enormt och många tycker idag att det är roligt att göra sina egna armband, halsband och örhängen. Genom att inhandla olika slags pärlor och kulor i all världens färger, mönster och material kan man göra roliga och fantasifulla kreationer helt efter eget smak och tycke. Man kan bära sina smycken med en annan slags stolthet och ge bort dem i present.

Har man tid och lust kan man gå på kurs för att lära sig göra smycken men egentligen handlar det mer om vissa tekniker, som hur man skall knyta remmar eller smälta emalj för att göra egna designer. För att verkligen göra finfina smycken handlar det mer om att ha roliga idéer och tillgång till ett större urval pärlor.

Det är bra att skaffa sig en låda med en massa fack där man kan förvara alla pärlor och remmar så att de inte kommer bort. När man sedan sätter sig för att börja pyssla är det bara att dra ut alla små lådor och bege sig in i kreativitetens värld. Det här är också en rolig sysselsättning för barn när de blivit lite äldre och man kan kombinera färger och former in i oändlighet.

Vill man kan man kanske till och med börja ställa ut och sälja sina kreationer då det är mycket trendigt att ha så individuella smycken som möjligt.