Vad är scrapbooking?

0

En allt populärare hobby i svenska hem är scrapbooking, där man vackert dekorerar sina minnen och tillverkar kort, ramar och album av dem. Det kan vara allt ifrån egna barndomsminnen till sin favoritstjärnas karriär man följer, en poesisamling eller en presentation av alla länder som man har rest till.

8c04de7b6839327aaf55d20c0a34e83bDet som är så roligt med denna hobby är att man får återuppleva gamla och nya minnen samtidigt som man skapar något vackert, och det finns i princip inga regler som man måste följa. Det hela handlar om den egna kreativiteten och man kan göra hur gammaldags eller futuristiska projekt som helst.

Medan man väntar på att klistret skall torka kan man lätt ta en paus och passa på att spela spel online, som 247gratisspins.se där man har goda slantar att vinna. Som nybörjare får man fina inledningsbonusar som gratisspinn, men för varje ny insättning finns det också mycket fördelaktiga erbjudanden som man kan öka potten med rejält.

Den klassiska scrapbooken är ett fotoalbum där man blandar bilderna med olika föremål. Till exempel kan det vara en bild från Greklandssemestern omgiven av inklistrade flygbiljetter, en grekisk miniflagga på en tandpetare, en obegriplig nota eller museibiljett. Man blandar friskt och varje föremål ger nya intryck och minnen.

Man kan också göra vackra julkort där man klär en bild i skinande band, klistrar på stjärnor och glitter och sätter fast små egentillverkade julklappar.

Har man tid kan man göra sin fest-, bröllops- eller dop-inbjudan i scrapbook-format, och här kan man leta fram alltifrån gamla bilder på den man vill bjuda eller teckningar av den samma, tillsammans med egna stämplar och kommentarer ritade i krita runtom.

Fotoramar i scrapbook-stil är också trevliga, då man kan omge huvudbilden med små föremål som har med den att göra. Det kan vara ett foto på sitt barn omringat med en liten lock hår, den första teckningen i miniformat eller ett par nappar. Eller ett bröllopsfoto med en sked från festen, ris som kastats eller spets från brudens strumpeband.