Vad behöver man för scrapbooks?

0

Det är fantastiskt roligt att scrapbooka, och börjar man med denna hobby är man snart fast; många upplever dem som beroendeframkallande och allt eftersom man bygger upp sin erfarenhet blir kreationerna fantasifullare och mer spännande. Vare sig man är nybörjare eller veteran så handlar det här mer om inspiration än teknik, då de flesta inte tycker att det är svårt att klippa, klistra och trä, utan snarare blir lite ställda inför vad som skall kombineras med vad.

decoracao-scrapbook-convites-pinterestRegel nummer ett är att det inte finns några regler, så glöm allt som har med matchande färger och former att göra. Lek i stället med motsatser… kanske ett stort kort där allt går i olika nyanser av orange, eller en svartvit pärm dekorerad med svartvita bokstäver men ett färggrant årtal. Man kan få mycket inspiration från internet och böcker, så var inte rädd för att titta på andras arbeten.

För att ha så mycket material som möjligt är det bra att inleda sina projekt med att rota igenom gamla lådor, kuvert och garderober. Alla kort, urklipp, trådar, knappar, gamla skivomslag och diverse prylar kan komma till användning. Vad är inte roligare än ett foto på sig själv i sin fulaste åttiotalsfrisyr, omgiven av de chockrosa och neongröna hårsnoddar som man faktiskt använde då?

Vill man göra några bra inköp är olika sorters lim bra att ha, alltifrån papperslim på burk till klisterstick då det förra är perfekt för att tillverka föremål i papier mache, medan sticken passar för foton och urklipp. Man kan också skaffa sig pappersark i olika färger och mönster för att variera bakgrunden och omslagen.

Planerar man att dekorera mycket är det också inspirerande att ha många sorters glitter, stämplar, klistermärken och spelkort som man kan klippa, forma om och klistra in. Det finns som sagt inga regler, utan ju mer fantasi desto finare och roligare resultat!