Vad kan man göra med glitter?

0

Glitter består av mindre partiklar av metall eller plast som skiner i olika färger. Som namnet antyder så är det något som gnistrar och lyser och ger en glamorös effekt till vad det pryder och man använder glitter till många saker. Inom kosmetika är det populärt med nagellack, ögonskugga och puder med glitter och särskilt vid föreställningar och festliga tillfällen är det vanligt att man pryder sig med lite extra glans.

glitter_texture_by_maysapra-d5czsocTycker man om att syssla med hobbyverksamhet är det roligt att ha många olika sorters glitter då man kan använda det till i princip vad som helst. Man kan klistra fast det på papper och textiler, på lådor och burkar, på mobiltelefoner och smycken.

Papper

Sysslar man med scrapbooking är glitter ett passande material som utsmyckning och man kan antingen kanta sina bilder eller göra bokstäver med det. Lite vitt glitter som snöeffekt på ett vinterjulkort gör det där lilla extra och en glittrande regnbåge på albumets omslag ger definitivt uppmärksamhet.

Plast

Genom att klistra på glitter på plast kan man få ett annars ganska tråkigt material att komma till liv. Kanske några glittriga prickar på förvaringsboxarna eller en liten glittrig strimma på apoteksglasögonens plastbågar kan vara något?

Metall

En glittrig karm runt spegeln eller en färggrann mobil gör vardagen lite roligare. Genom att använda ett tjockt, genomskinligt lim kan man se till att glittret sitter bra.

Textil

Man kan lätt limma på glitter när man jobbar med textil. En t-shirt med en rolig slogan skriven i glitter eller ett mindre mönster kan göra stor skillnad.

Smycken

Om man har gamla armband eller hårspännen som inte längre används kan man lätt piffa upp dem med fantasifulla kombinationer i glitter. Barn älskar att pryda sig i mångfärgade explosioner medan vuxnas smycken kan prydas med diskret svart på svart eller silver och guld.